Yoga & Meditation för
återhämtning och ny energi

FEEL it BETTER håller öppna yogaklasser på Frösundavik i Solna. Vi skapar även yoga-träning ute i organisationer och företag - kontorsyoga.

FEEL it BETTER arbetar med ett syfte att skapa ett bättre återhämtning och balans för dig i din vardag där de flesta idag upplever höga prestationskrav och stress. Att kliva in på yogamattan innebär för många en skön paus i vardagen och en början på en resa med många hälsofördelar

Vi anpassar en yogaklass efter era önskemål och utgångsläge. Gemensamt för våra yogaklasser är att det är lågintensivt och meditativt. Vårt syfte är att skapa återhämtning och ny energi.

Öppna yogaklasser

Varmt välkommen till någon av våra yogaklasser i vår fina lokal på Frösundsvik i Solna där vi vill att du ska få en unik upplevelse i varje möte med dig själv på yogamattan!

"NAMASTÉ"
”jag bugar för dig”

Yinyoga - En paus i vardagen - 90 min 300,00 kr Visa produkt

Vad är YOGA?

Det känns viktigt att informera om att yoga inte är bunden till någon religion. Yoga är en filosofi (samkhya) och ett förhållningssätt till livet. Filosofin handlar om att förena medvetenheten om kroppen och sinnet (tankar och känslor) med oss själva. Yoga kommer ursprungligen från Indien och Rajayoga blev systematiserad för runt 2000 år sedan av Patanjali i Yoga Sutras (visdomspärlorna), som är en del av Vedaskrifterna. Denna yoga kan också benämnas som Rajayoga.

Rajayoga och dess filosofi kallas även för Ashtangayoga (åttalemmad yoga) och har åtta steg för att nå sitt syfte av inre frid. Ashtangayoga ska inte förväxlas med Ashtanga Vinyasa-Yoga, som är en populär yogaform med bestämda serier av fysiska övningar (Sri Pattabhi Jois).

De åtta stegen mot inre frid är:

  • Yama – fem moraliska och etiska regler
  • Niyama – fem principer om självstudier och självrening
  • Asanas – kropsställningar och rörelser
  • Pranayama – kontroll av andningen och livskraften med olika andningstekniker
  • Pratyahara – fokus bortom sinnet (tankar och känslor)
  • Dharana – koncentration
  • Dhyana – meditation
  • Samadhi – djupgående meditation och inre frid

Give yourself a break.
Give yourself credit.
Give yourself time.
Give yourself attention.
Give yourself love.
Give yourself power.
Give yourself to you.

Våra yogalärare

Vår yogalärare Charlotta Kjellsdotter Åkesson

CHARLOTTA KJELLSDOTTER ÅKESSON

Diplomerad yogalärare Ashtanga Yoga
Certifierad ISHTA Yinyoga Teacher training (Steg 1 och 2) (Ulrica Norberg)
Certifierad Restorative Yoga (ISHTA)
Certifierad i Yoga-Anatomi och Chakra-Yoga
Certifierad Life Kinetik-tränare - träningsprogrammet för att träna hjärnan
Diplomerad HTV-tränare
Kommunikolog

"Jag vill bidra med en större förståelse för hur kroppen, sinnet och andetaget hänger ihop och att vi är en del av ett större system. Vad ska till för att varje individ ska kunna fungera på bästa sätt? Hur kan yoga, medveten andning och meditation hjälpa oss att komma i bättre balans? Vad behövs för att vi ska bättre förstå vilka vi är och våra behov? Vad behövs för få kontakt med våra intentioner och få klarhet om vilken riktning vi behöver ta för att leva ut det bästa av oss själva?”

“Jag utövar en yoga med lugna och medvetna yogarörelser för att hjälpa dig komma till avslappning i kropp och sinne. Du får träna olika tekniker i medveten andning och jag vill leda dig in till en större medvetenhet i meditation. Jag erbjuder även personlig yogaträning för dig som inte kan eller vill vara i en grupp. Jag tar gärna med mig yoga och mindfulness/meditation in på ditt företag eller organisation."

Charlotta håller i klasserna ISHTA Yinyoga och Restorative Yoga/Yoga Nidra (kroppsmeditation) samt specialklassen Flow & Restore samt Mindfulness Yoga med Meditation.

Läs mer om Charlotta här ››

VERONICA HOLM

Certifierad RYT200-lärare i Hatha/vinyasayoga via Ulrica Norbergs "Yoga for Life"
Certifierad i Chakrayoga
Certifierad ISHTA Yinyoga & Restorative
ISHTA RYT500
ISHTA Master training

"Jag mötte yoga för ca 6 år sedan och tyckte det var konstigt och svårt, men något gjorde mig ändå nyfiken och något fick mig att fortsätta. Efter att ha utövat hathayoga någon termin började jag verkligen inse vinsterna med yoga och då blev jag fast. Jag har utforskat yoga via Jivamukti, Ashtanga, Iyengar och Yinyoga och blev än mer fascinerad och insåg då att jag också ville dela med mig av allt till andra. Då sökte mig till Ulrica Norbergs utbildning "Yoga for Life" (mer info på ulricanorberg.se). Under den tiden upptäckte jag ISHTA som gick rakt in i hjärtat på mig. Jag kände att jag hittat hem. Tog då ett beslut att fördjupa mig inom yoga och valde då ISHTA. (Läs gärna mer om ISHTA och dess utbildning på ISHTAyoga.com eller ISHTAyoga.se).”

“Stora inspiratörer och förebilder inom yogan är mina fina lärare inom ISHTA och mina kollegor på Yoga For Life och ISHTA-utbildningen. Ulrica Norberg, Hillevi Borga, Katrina Repka, Sarah Platt Finger, Mona Anand, Gina Menza, Lotta Norberg, Wendy Newton, Peter Ferko och Alan Finger har betytt och betyder väldigt mycket för min utveckling som människa och yogalärare. Jag brinner för hälsa och välmående i allmänhet både via träning, kost, ayurveda och yoga. Jag brinner även för djur och natur (är också utbildad Landskapsvårdare via Göteborgs Universitet). Så jag tillbringar gärna tid i yogasalen eller någon träningslokal men jag trivs också  med att gräva i rabatter eller slå med lie på en äng!"

Veronica håller i klasserna Restorative Yoga/Yoga Nidra, ISHTA Yinyoga och Flow & Restore.

Meditationshelg 25-26 januari 2020

VARMT VÄLKOMMEN TILL EN NY MEDITATIONSHELG
DEN 25-26/1 2020

NU FULLBOKAD!!
Under denna meditationshelg kommer du få ett större utrymme till lugn och återhämtning. Du får en möjlighet att stänga av bruset från vardagen, landa och komma i kontakt med dig själv på ett djupare plan. De andningstekniker, yogapositioner och meditationer som lärs ut är lätta att applicera och du får med dig användbara redskap hem.

Med max 8 deltagare och två passionerade lärare, samlas vi denna helg på Radisson Blu Royal Park Hotel i vackra Hagaparken i Solna/Stockholm. Du behöver inte ha någon erfarenhet av att yoga eller meditation sen tidigare.

TIDER
Lördagen den 25 januari kl 10 – 17
Söndagen den 26 januari kl 9 –  ca 15.30

PROGRAMMET INNEHÅLLER
Teoretiska genomgångar och diskussioner utifrån våra energicentran i kroppen (chakran)
Lugna yogastunder kopplade till våra chakran
Andningstekninger och upplevelser av att kraften sitter i andetaget
Guidade meditationer med visualieringar
Utvecklande övningar och tid för reflektion
Aromaterapi

ANMÄLAN görs per mail till info@assent.se
Senaste anmälningsdag 17 januari 2020

PLATS
Frösundaviks allé 15 i Solna på hotellet Radisson Blu Royal Park Hotel. För boende kontaktar du hotellet direkt.

PRIS
2 150 kr.
Vid tidig bokning, senast den 30 november: 1 700 kr (450 kr rabatt)
Vegetarisk lunch, fika och kursmaterial ingår.
4 st eteriska oljor
Vi blir en exklusiv grupp med 2 st lärare på maximalt 8 st deltagare

VARMT VÄLKOMMEN IN TILL EN VARM & SKÖN PAUS I VINTERMÖRKRET!

Charlotta & Anki

Ett samarbete mellan Assent Hälsodesign och FEEL it BETTER
med Anki Josefsson och Charlotta Kjellsdotter Åkesson