Hypnos

Hypnos är ett verktyg som kan användas till mycket. Hypnos fungerar som mental vägledning där invanda föreställningar och bilder kan få en helt annan och mer önskvärd form. Vi lever och agerar efter våra föreställningar och trosuppfattningar och det är inte alltid vi tycker att dessa är bra för oss.

Det är ofta svårt att förändras med viljekraft eftersom vi styrs i högsta grad av vårt omedvetna. Hypnos är ett tillstånd där vi effektivt kan påverka vårt omedvetna jag.

Vårt medvetande kan beskrivas som ett isberg. 
Ett isberg har ca 20 % ovanför vattenytan och ca 80 % under vattenytan. Vårt omedvetna kan beskrivas vara de ca 80 % som ligger under vattenytan. Vårt omedvetna strävar efter att hjälpa och skydda individen. 

Läs mer nedan om vad hypnos kan användas för.

Stresshantering & fobier

Upplevelse av rädsla och oro är en av de starkaste mänskliga drivkrafterna, det är en grundläggande överlevnadsinstinkt att vårt omedvetna vill skydda oss mot det hotfulla och det som stressar.

Om rädsla och stress blivit en normalt tillstånd kan det hindra oss i vardagen. Genom hypnos kan vi sortera ut rädslor som inte gör nytta.

En fobi, exempelvis fobi för ormar, kan sorteras bort genom hypnos.

Beteendeförändring

Kan handla om att 

  • sluta röka
  • gå ner i vikt
  • äta mer hälsosamt
  • etc...


Det kan också vara reaktionsmönster som behöver förändras. Exempelvis om en reaktion av ilska eller irritation som omedvetet dyker upp i vissa sammanhang.

Djupavslappning

Att få bli guidad till ett meditativt tillstånd (hypnotiskt tillstånd) och få en djupavslappning kan hjälpa till att förstärka något som du vill lyfta fram inom dig själv. 

Det finns tillgång av positiva resurser och egenskaper som glömts bort som behöver förstärkas. Det kan också finnas en resurser utanför dig själv, som kan fungera som en modell för det som behöver förstärkas.

REFERENSER – VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

"Blir mer fokuserad och att stå emot distraktioner"

"Reflexioner från hypnosen / djupmeditationen: 
Effektiv och målinriktad. Jag har fått verktyg att nå mina mål för att bli mer fokuserad och stå emot distraktioner. Övningarna/meditationerna ger energi och tränar motståndskraft mot stress. 

Tack Charlotta <3

Elinor Skogsfors
Egenföretagare


"Magisk inverkan på tankarna"

För det första vill jag säga stort tack!! Det var en häftig känsla att på bara 45 minuter gå från extremt orolig till nästan helt lugn! Dessutom via en dataskärm. :)  

Vår session påminde mig om hur viktig meditation är för att hålla lugnet och att meditation/hypnos har som en nästan magisk inverkan på tankarna! Och att det dessutom ger sådan stor positiv effekt på så kort tid! Känner mig inspirerad till att fortsätta meditera på detta vis!

Kram,
Greta Jonsén
Lärare

"Väldigt spännande"

"Jag har testat hypnos hos FEEL it Better och tycker det var väldigt spännande"

Isak Lidberg
Fotbollsspelare

"Blir mer fokuserad och att stå emot distraktioner"

"Reflexioner från hypnosen / djupmeditationen: 
Effektiv och målinriktad. Jag har fått verktyg att nå mina mål för att bli mer fokuserad och stå emot distraktioner. Övningarna/meditationerna ger energi och tränar motståndskraft mot stress. Tack Charlotta <3


"Magisk inverkan på tankarna"

För det första vill jag säga stort tack!! Det var en häftig känsla att på bara 45 minuter gå från extremt orolig till nästan helt lugn! Dessutom via en dataskärm. :)  Jag kände att kroppen och tankarna verkligen var mottaglig för meditation och att jag hamnade i djup avslappning. Resten av den kvällen kände mig väldigt lugn i själen. Men kände mig också ovanligt pigg hela kvällen! Var vaken till 23 men brukar vanligtvis slockna vid 21 nu för tiden! Så det var ju också en härlig effekt.
Meditationens tekniker har jag provat liknade innan, det där med att gå långt utanför
kroppen och sen tillbaka, och det funkar väldigt bra tycker jag, det skapar distans och lugn.
Jag har försökt göra meditationen några gånger själv efter det men hamnar inte i samma djupa avslappning (har generellt svårt att meditera utan guidning). Men har testat med hjälp av ljudfilen du skickade och då funkar det bättre. Det kräver ju mycket ”träning” men blir bättre varje gång.

Vår session påminde mig om hur viktig meditation är för att hålla lugnet och att meditation/hypnos har som en nästan magisk inverkan på tankarna! Och att det dessutom ger sådan stor positiv effekt på så kort tid!
Känner mig inspirerad till att fortsätta meditera på detta vis!

Kram,
Greta 

"Väldigt spännande"

"Jag har testat hypnos hos FEEL it Better och tycker det var väldigt spännande"

Isak Lidberg
Fotbollsspelare

Active Member of The International Hypnotists Guild 2021


Rubrik