Yogaklasser hösten 2016 - Yinyoga - Mindfulness Yoga & Meditation, De-Stress Yoga

FÖLJANDE KLASSER ERBJUDS UNDER HÖSTEN 2016

ISHTA Yinyoga

I yinyoga stannar vi lite längre i positionerna för att skapa kontakt med kroppens bindväv, det vill säga leder och skelett, ligament, hud och fascia. Samtidigt utövar vi medveten andning genom kriyas och därför blir klassen en mix av meditation och yoga. Vi använder olika typer av props, det vill säga filtar, bolster och klossar för att hjälpa kroppen till avslappning i positionerna. Ett elastiskt nervsystem och en elastisk bindväv skapar lätthet i kroppen.
Start: 31 augusti
Onsdagar kl 17.30 - 18.45
Lärare: Charlotta Kjellsdotter Åkesson

Mindfulness Yoga med Meditation
Är du nyfiken på yoga och meditation? Det här är en skön och avkopplande klass där du får landa på mattan, andas, släppa taget om dagen och med yogarörelser och positioner förbereda kroppen och sinnet inför meditation. Olika andningstekniker och meditationstekniker. Passar alla nivåer.
Start: 22 augusti
Måndagar kl 17.30 - 18.45
Lärare: Charlotta Kjellsdotter Åkesson

De-Stress Yoga
En lugn klass med syfte att reducera olika symptom av stress i kropp och knopp. Symptom på stress kan vara oro, svårt att fokusera, sömnproblem, huvudvärk, ryggont, högt blodtryck mm.
Klassen utgår från Medicinsk Yoga (MediYoga) och är mentalt lugnande, skapar en smidig och uthållig muskulatur och reducerar stresshormonerna i kroppen.
Perfekt även för dig som aldrig provat yoga förut.
Vi erbjuder både en lunchklass och en morgonklass.

Start: 12 september
Måndagar kl 11.30 - 12.30 samt Tisdagar kl 07.15-08.15
Lärare: Sara Gollert

ISHTA Restorative-Yoga
En meditativ och återhämtande form av yoga där man med hjälp av olika props (kuddar, bolster mm) avlastar kroppen och dess leder i olika positioner för att få maximal avslappning. Detta gör att kropp och sinne slappnar av på ett djupare och läkande plan. Klassen är mycket avstressande och samtidigt energigivande. 
Denna klass inleds med lite mjuka rörelser, asanas, för att landa på mattan och förbereda för återhämtningen. Vi avslutar med en kortare Yoga Nidra, guidad djupavslappning.
Lördagen den 3 september kl 14.00 - 15.45
Lärare: Veronica Holm