Yoga-klasser

Yoga-klasser vårterminen 2017 - start 9 januari

FÖLJANDE KLASSER ERBJUDS UNDER VÅRTERMINEN 2017

ISHTA Yinyoga
I yinyoga stannar vi lite längre i positionerna för att skapa kontakt med kroppens bindväv, det vill säga leder och skelett, ligament, hud och fascia. Samtidigt utövar vi medveten andning genom kriyas och därför blir klassen en mix av meditation och yoga. Vi använder olika typer av props, det vill säga filtar, bolster och klossar för att hjälpa kroppen till avslappning i positionerna. Ett elastiskt nervsystem och en elastisk bindväv skapar lätthet i kroppen. 

Start: 9 januari 2017

Måndagar kl 17.30 - 18.45 för dig som vill börja från grunden
Tisdagar kl 11.30 - 12.30 lunchyoga
Onsdagar kl 17.30 - 18.45
Lärare: Veronica Holm och Charlotta Kjellsdotter Åkesson

ISHTA Restorative-Yoga
En meditativ och återhämtande form av yoga där man med hjälp av olika props (kuddar, bolster mm) avlastar kroppen och dess leder i olika positioner för att få maximal avslappning. Detta gör att kropp och sinne slappnar av på ett djupare och läkande plan. Klassen är mycket avstressande och samtidigt energigivande.
Denna uppskattade klass inleds med lite mjuka rörelser, asanas, för att landa på mattan och förbereda för återhämtningen. Vi avslutar med en kortare Yoga Nidra, guidad djupavslappning.

Lördagen den 4 mars kl 14.00 - 15.30
Lärare: Veronica Holm

FLOW & RESTORE
Denna specialklass inleds med en balanserande pranayama (andningsövning) som följs av mjuka flöden av asanas (positioner) där fokus ligger på att länka samman andetag, rörelse och alignment (hållning). Från mjuka flöden går vi sakta över i mer stilla och återhämtande positioner för en skön avslappning. Klassen avslutas med en guidad djupavslappning i yoga nidra.

Lördagen den 21 januari kl 14.00 - 15.30 och den 4 februari kl 14.00 - 15.30
Lärare: Veronica Holm

CHAKRA-YOGA, Kurs 4 tillfällen
Allt är energi Även du är energi! Om vi får uppleva begreppet energi i våra kroppar kan vi också lära oss att bättre förstå och hantera vår energi. Denna kurs på fyra tillfällen är för dig som är nyfiken och vill undersöka mer om dig själv och hur du kan påverka din energi. Vi vandrar igenom vår ryggrad från roten till kronan och upptäcker hur våra olika chakran/livshjul påverkar våra liv och vad vi kan göra för att skapa en bättre balans och fokus i livet. Kursen kommer bli en mix av samtal om olika dimensioner av yogafilosofi och fysisk yoga, pranayama och meditation. Fyra tillfällen med start den 2 februari.

Datum: den 2 februari, den 16 februari, 2 mars och 16 mars kl 18.00 - 19.30
Lärare: Charlotta Kjellsdotter Åkesson