Infraröd värmeterapi – Ametistmattor


Infraröd värmeterapi med ametister för avslappning & återhämtning

Med hjälp av värme från ametister, som ger långvågig infraröd strålning och negativa joner, får kroppen chans att slappna av och du får tillgång till mer energi. Vi har två olika mattor/madrasser och en kudde.

"Kan inte tänka mig vara utan den"


I december fick jag möjligheten att prova på ametistmattan under en period. Jag blev såld direkt. Mattan har hjälpt mig massor bland annat med bättre sömnkvalitet, återhämtning, avslappning och laddar mig med ny energi. Jag använder mattan varje dag och kan inte tänka mig vara utan den. 

Åsa Andersson
HR Manager / Kvalitet & Miljöchef
Prodoc Svenska


"Ametistmattan har hjälpt mig väldigt mycket"

Jag använder ametistmattan varje dag. Den har hjälpt mig väldigt mycket, bland annat med min dåliga rygg efter min idrottskarriär. Det händer även ibland att jag sover på den på natten. Jag kan varmt rekommendera ametistmattan för bättre återhämtning i vardagen.

// Ann-Christine Hellman
Bordtennislegend

"Vi är supernöjda med mattan"

”Värmemattan är verkligen skön och avkopplande"

Från början trodde jag att det bara var jag min fru som skulle använda den men det har visat sig att barnen använder den nästan lika mycket som vi. Så nu används den i princip dagligen hemma hos oss. Att efter en lång dag lägga sig en stund på värmemattan är verkligen skönt och avkopplande. Den enda nackdelen är att man allt som oftast somnar på mattan😊. 
// Kristoffer”

Kristoffer Sparring
Partner IMH Finans AB
President SICO 


Kristoffer Sparring
Katarina Waldenström

"Kom till Gritnest och prova ametistmattan hos oss"

Vi på Gritnest Sport Club har ametistmattan för återhämtning till våra högpresterande idrottare. Den är väldigt populär och det finns även möjlighet att komma hit och prova den hos oss.

Katarina Waldenström,
VD Gritnest Sport Club, Bromma

Ametistmatta med PEMF och fotoner

Matta med värmeterapi från krossade ametiststenar, turmalin-stenar och jade som ger:

  • Infraröd långvågig värmestrålnig
  • Negativa joner
  • Foton ljusterapi 660 nm (nanometer)
  • PEMF 7,83 - 8 Hz

Pris inklusive 25% moms: 6 500 SEK (exklusive frakt).
KÖP AMETISTMATTAN HÄR ››

Vår klassiska ametismatta

Vår klassiska ametistmatta med värmeterapi från krossade ametister med hjälp av:

  • Infraröd långvågig värmestrålning
  • Negativa joner

Pris inklusive 25% moms: 5 800 SEK (exklusive frakt)
KÖP AMETISTMATTAN HÄR ››

Anki Josefsson, PT och hälsodesigner
från Assent Hälsodesign

Ametistkudde

En skön ametistkudde med kanaler fyllda av krossad ametist-sten som med fördel kan användas tillsammans med ametistmattans värmeterapi eller när helst man önskar goda stödegenskaper för nacke och rygg.

Produkten är utvecklad så att den har en högre och en lägre sida för olika behov av nackens kurvatur. Hjälper nacken och axelmusklerna att slappna av och i användning tillsammans med ametistmattan blir det en plats för perfekt återhämtning.

Kudden levereras i en praktisk väska och väger ca 1.9 kg.
Pris: 850 kr.

Vad är infraröd värmeterapi

Infraröda strålar utgör 52% av naturligt solljus och är oskadliga för kroppen och ger några av de fördelaktiva effekterna av solsken. Genom att utsätta kroppen för infraröda strålar från uppvärmd ametist stimulerar vi kroppens ämnesomsättning och förmåga att ta upp mineraler och näringsämnen.

Ametist levererar ett stabilt flöde av långvågiga infraröda vågor vilket ger en djup uppvärmning av kroppen. Generellt verkar madrassen energibalaserande och lugnande (sänker stress). Denna värmeterapi ökar kroppens temperatur och blodcirkulation och värmer kroppen på djupet. Effekten kvarstår också efter användning. 

Så här fungerar negativa joner

Negativa joner förekommer naturligt i exempelvis solljus eller i närheten av vatten i rörelse exempelvis i närheten av hav, vattenfall eller efter åskväder. Många upplever positiva effekter av att befinna sig i naturen där det finns rikligt av negativa joner. Jonterapi sägs förbättra hälsan, ökar välbefinnandet och sänker stress.

Det finns forskning som påvisar att negativa joner ökar produktionen av kollagen och att det hjälper till att stärka både immunförsvar och nervsystem. Annan forskning från Japan har visat på att negativa joner upprätthåller balans mellan insulin och binjurefunktionerna i det autonoma nervsystemet och förstärker jonerna i kalcium och natrium (salt) i blodet och ökar alkaniteten. Gammaglobulinhalten kan också öka, vilket ger ett blod som är rikt på proteiner och antikroppar.

Vad är fotonterapi i en värmemadrass?

Foton-terapi är en stimulering med ljuspartiklar och vågor som når in i kroppen på cellnivå. Foton-terapi kan lindra smärta, sänker stress och förbättrar återhämtningen i kroppen, stärker immunsystemet muskler och skelett samt kan även reducera inflammationer. Foton-terapi har använts av bland annat NASA för att just stärka skelettet hos astronauter och för att motverka muskelförtvining

Hur fungerar fotonterapi?
När fotonpartiklar berör huden, så absorberar kroppens celler energin från fotonerna. Detta ökar blodcirkulationen och syreflödet i huden. Våra madrasser använder sig av en våglängd på 660 µm våglängd. Antal fotonenheter är 24 st och finns i vår exklusiva värmematta.

Vad är Lågfrekvent Elektromagnetisk puls (PEMF)?

Magnetism är en kraft som är grundläggande för allt liv på jorden. Celler innehåller elektriskt laddade partiklar, joner, som styr alla cellulära processer. Terapi med PEMF kan leda till en ökad cellulär kommunikation och cirkulation vilket i sin tur kan leda till minskad inflammation och smärta, minskad benskörhet och påskynda läkningsprocesser. Elektromagnetisk pulsbehandling kan också reducera symptomen av depression när annan terapi inte är effektiv eller möjlig.

Vår exklusiva värmematta har en funktion som genererar en lågfrekvent elektromagnetisk puls (PEMF) på 7.83 – 8 Hz (Frekvensen ligger nära den som är jordklotets egna magnetiska fält). PEMF- funktion aktiveras genom en knapp på kontrollenheten markerad med PEMF. Funktionen är aktiv under 20 minuter och sen en paus på 60 minuter för att sedan starta igen. Funktionen kan användas helt utan värme.

Användning - en guide

Enkel inställning av önskad temperatur. Värmen tränger in ca 15 cm djupt in i kroppen. Barn vuxna med diabetes eller förlamning, gravida, ammande, personer som har haft bypass-operation eller använder pacemaker bör använda madrassen med försiktighet och börja på en låg värme (kring egen kroppstemperatur).

35 – 40 grader - För ökat välbefinnande och muskelavslappning. Under vila / sömn. Denna temperatur kan användas för längre perioder på madrassen kan bidra till en djupare och jämnare sömn.

40 – 55 grader - Rekommenderas för 2 – 3 timmar. Stimulerar lymf-systemet, blodtryck och reglerar blodsockernivå.

55 – 65 grader - 30 – 90 minuter. För en snabbare avslappning och återhämtning av kroppen, vilket påverkar stressnivån. Ett skönt välbefinnande.

65 – 70 grader - 30 – 60 minuter. Denna temperatur ökar kroppens och cellernas förmåga till detox - sätter fart på svettning och lymfsystem.

Kom ihåg att alltid dricka rent vatten i samband med användning av mattan.

Ladda ner produktinformation om vår ametist-madrass ››

Ametistmatta med fotoner och PEMF

Produktfakta


Mått: Bredd 60 cm | Längd 180 cm
Temperatur: 30 – 70 grader
Tidsinställning: Mellan 3 – 12 timmar 220V/50 Hz/240w med automatisk avstängning
Nettovikt: ca 11,3 kg varav ca 6,85 kg är krossade stenar av ametist. Mattan innehåller också 64 st naturligt gröna jade-stenar samt tourmalinesten.

Levereras i praktisk väska för förvaring eller transport.

Denna madrass är uppbyggd med 15 lager av olika material och är fri från ohälsosam elektromagnetisk strålning EMF.
CE-märkt. Nu ingår även ett madrasskydd.

Produktfakta


Mått: Bredd 60 cm | Längd 180 cm
Temperatur: 30 – 70 grader
Tidsinställning: Mellan 3 – 12 timmar 220V/250w med automatisk avstängning
Nettovikt: ca 12 kg varav ca 9,5 kg är krossade stenar av ametist

Levereras i praktisk väska för förvaring eller transport.

Denna madrass är uppbyggd med 16 lager av olika material och är fri från ohälsosam elektormagnetisk strålning EMF.
CE-märkt. Nu ingår även ett madrasskydd.

Ametistmatta från FEEL it BETTER