NYHET!
YOGAKLASSER
HAGA HEALTH CLUB

Schema hösten 2018

YINYOGA, 60 min
Onsdagar kl 11.15 - 12.15

FLOW & RESTORATIVE YOGA, 120 min
Lördagen den 8 december och söndagen den 16 december planeras nya Restorative-klasser.

Från januari 2019 kommer fler stående öppna klasser att sättas upp på schema, både vardagkväll och helg.

För anmälan och mer information:

Mejla ditt namn och mobilnummer och vilken klass du vill gå på till eller klicka på knappen nedan!

Våra yogaklasser

Vi håller yogaklasser med olika inriktning för att skapa en plats för återhämtning och möjlighet att samla ny kraft och energi.

YinYoga enligt ISHTA (Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda)
Yinyoga - mötet mellan asana och meditation. I Yinyoga integrerar vi yogaposiitionerna med meditation då vi under medveten andning stannar i positionerna under några minuter. I Yinyoga arbetar vi fysiskt med bindväven i kroppen. Vi påverkar vårt skelett med leder och ligament, faschia (den hinna som bl a kapslar om våra muskelfibrer) och huden. Vi använder hjälpmedel för att stödja kroppen i form av bolster, filtar och klossar.  I Yinyoga intergrerar vi ibland Ayurveda, TCM - traditionell kinesisk medicin med förhållningssättet av vår energi.
Lärare: Charlotta Kjellsdotter Åkesson, Veronica Holm

Restorative Yoga
Total avslappning och vila som ger mer återhämtning än sömn. Målet med Restorative är att aktivera avslappning, det vill säga det parasympatiska nervsystemet, istället för det sympatiska (fight or flight). Effekterna är stressreducering och återhämtning samt att volymen av vårt sinne dämpas när vi är avslappnade, vilket öppnar upp för den energiska kroppen. Man ligger länge i varje position för att det tar sin tid innan kroppen och musklerna slappnar av. Kroppen behöver uppleva trygghet. Det är därför också viktigt med hjälpmedel och stöd. Restorative yoga ger mer återhämtning och vila än sömn (där muskler ändå kan vara spända) och kroppsligt sett mer återhämtning än meditation. Effekterna är att blodtrycket sänks, syrebehovet minskar och hjärnaktiviteten dras ner... En klass för total avslappning och återhämtning.
Lärare: Veronica Holm och Charlotta Kjellsdotter Åkesson

Flow & Restore
Denna specialklass inleds med en balanserande pranayama (andningsövning) som följs av mjuka flöden av asanas (positioner) där fokus ligger på att länka samman andetag, rörelse och alignment (hållning). Från mjuka flöden går vi sakta över i mer stilla och återhämtande positioner för en skön avslappning. Klassen avslutas med en guidad djupavslappning i yoga nidra.
Lärare: Veronica Holm och Charlotta Kjelldotter Åkesson

Yin & Yang-yogaklass
Det här är en klass där du får utforska dynamiken mellan YIN & YANG, balansen mellan mörker och ljus, stillhet och rörelse. I Yin arbetar vi långsamt och meditativt med kroppens flexibilitet för att förlösa anspänningar. När vi yogar oss in i Yang hittar vi vår inre eld och styrka och skapar flöden av positioner. Den ena kan inte vara utan den andra, båda i en perfekt kombination.
Lärare: Charlotta Kjellsdotter Åkesson

Mindfulness Yoga med Meditation
Är du nyfiken på yoga och meditation? Detta är en klass som passar alla nivåer, även för dig som är helt nybörjare. Vi låter kroppen få landa skönt på yogamattan, vi andas och skapar ett tillstånd av lugn och förbereder oss för en stunds meditation. Olika rörelser/asanas, andningstekniker och meditationstekniker.
Lärare: Charlotta Kjellsdotter Åkesson

 

Integrated Sciences of Hatha Tantra and Ayurveda

Att regelbundet och medvetet börja med yoga ger många hälsofördelar. Vi kan nämna några:

  • Minskad mental stress och fysiska stressreaktioner
  • Bättre energikontroll
  • Mer elastisk och starkare kropp
  • Positiv påverkan på kroppsfunktioner såsom matsmältning och sömn
  • Balanserat blodtryck
  • Högre medvetenhet och acceptans om den egna kroppen
  • Bättre koncentrationsförmåga och upplevelse av närvaro
  • Mer elastiskt nervsystem och bättre immunförsvar
  • Bättre grundande i jaget
  • Utvecklande av en inre mental styrka